Acties WvdA2014, wat kun je zelf doen om logopedie te promoten?

logotvtZoloro heeft al veel in gang gezet om het voor de leden makkelijk te maken om logopedie beter op de kaart te zetten bij de bestrijding van laaggelettterdheid en taalachterstanden. Laat deze kans niet liggen en doe ook mee aan de acties!

  • Denk er aan om de kleurplaat op tijd (voor 10 september 2014) mee te geven aan kinderen in de praktijk, je eigen kinderen, je buurkinderen etc. Zet de link naar de kleurplaat ook op je Facebook-pagina, via Linked-In, Twitter, je (praktijk)website. Gebruik bij Twitter @Zoloro, @lezenschrijven en de hashtag #WvdA14, ‘Like’ de activiteiten van Zoloro en Lezen en Schrijven op Facebook. Volg Zoloro (@Zoloro) en Stichting Lezen & Schrijven via Twitter (@lezenschrijven) en retweet de berichten.
  • Verspreid de feiten over Laaggeletterdheid. Dit kan online, per mail naar je netwerk, via social media of print deze factsheet en hang hem bijvoorbeeld in je wachtkamer.
  • IMG_4282Logopedisten die lid zijn van Zoloro kunnen, naast de kleurwedstrijd, ook extra aandacht aan (voor)lezen besteden door een lees-/ vertelactiviteit te organiseren. Dit kan (het hele jaar door) door gratis gebruik te maken van het Kamishibai-verteltheater. Dit is een eeuwenoude Japanse voorlees- en vertelmethode, die nog steeds kinderen én volwassenen kan betoveren… Zoloro-leden hebben een workshop Kamishibai-vertellen gevolgd bij de Kleine Kapitein in 2013. Toen is door Zoloro ook een Kamishibai-theater met het verhaal ‘Raf de giraf’ aangeschaft. Lees hier meer over Kamishibai. Het theatertje dat eigendom is van Zoloro staat in de praktijk LogoPlus in Rotterdam-Noord. Neem even contact op met Geke als je deze wilt lenen: geke@logoplus-rotterdam.nl
  • Als dank voor onze aanmelding bij de Week van de Alfabetisering krijgt Zoloro gratis toegangskaartjes voor de Efteling. Deze zullen we verloten onder de Zoloro-logopedisten die meedoen aan onze kleurplaten-actie in combinatie met het verspreiden van de flyer ‘Voorlezen is leuk’. Leden van Zoloro die meedoen kunnen zich voor deze loting opgeven via info@zoloro.nl .