Laatste kans: meld je nu aan! Zoloro bijeenkomst woensdag 8 november 2017 ‘MET TAAL… heb je een verhaal!’

Op woensdag 8 november organiseert Zoloro weer de jaarlijkse regiobijeenkomst. Dit jaar staat de avond in het teken van taal. 21% van de Rotterdamse bevolking is laaggeletterd. Wat betekent dit voor Rotterdamse zorgverleners? Wat is er aan te doen en hoe ga je hier als zorgverlener het beste mee om? 

Iedereen in de zorg heeft te maken met laaggeletterdheid. Of het nou je cliënt is of de ouder/verzorger/begeleider. Het is in Rotterdam een behoorlijk probleem. En het speelt alle leeftijdsgroepen, dus de doelgroepen van iedere zorgverlener. Logopedisten komen in hun werkveld nog vaker in aanraking met laaggeletterden. Zijn wij in onze praktijk of organisatie eigenlijk wel klaar voor het omgaan met laaggeletterden? Zijn we ons ervan bewust dat laaggeletterdheid vraagt om aanpassingen in onze organisatie?
Dit en vele andere vragen worden op de regiobijeenkomst beantwoord door Judith Bokhove en Geesje Tomassen. Een interactieve, informatieve en inspirerende avond die voor een breed werkveld interessant is. Naast logopedisten zijn ook collega’s uit andere beroepsgroepen van harte welkom! Je bent vrij om deze uitnodiging verder in jouw netwerk te verspreiden.

Meld je snel aan, want er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers! Het inschrijfformulier vind je helemaal onderaan deze pagina.

Klik hier voor de uitnodiging en het programma in PDF.

Op het programma staan naast de 2 sprekers ook nog andere thema’s:

  • Een update van het pilotproject ‘Met Taal Vooraan!’ zie: https://www.citylab010.nl/plannen/mettaalvooraan-taalverrijkingopdevve
  • Judith Bokhove, logopedist en fractievoorzitter Groen Links Rotterdam over De 10 voor Taal. Dit zijn 10 actiepunten uit een initiatiefnota van politieke partijen voor een Rotterdam zonder taalachterstand. De aanpak van laaggeletterdheid vraagt een intensieve en integrale benadering. Het taalbeleid bestaat uit tien actiepunten waar Rotterdam zo snel mogelijk mee aan de slag moet: De 10 voor Taal (klik hier voor deze intiatiefnota). Met een volledige en integrale start in vier wijken, waarna we bijsturen en opschalen zodra het kan.
  • Onderzoek naar voorlichting aan ouders met lage gezondheidsvaardigheden. Dit jaar zijn er 3 logopediestudenten van de Hogeschool Rotterdam die voor Zoloro onderzoek doen naar voorlichting aan ouders met lage gezondheidsvaardigheden/laaggeletterden. Er zijn eerder al 3 onderzoeks- en ontwikkelprojecten geweest, klik hier voor een overzicht. De studenten komen kort hun onderzoek toelichten en medewerking aan logopedisten vragen.
  • Geesje Tomassen, freelance projectleider en trainer geeft de interactieve presentatie: “Is jouw organisatie klaar voor laaggeletterden?” Je krijgt inzicht in wat jij kunt doen zodat ook laaggeletterde cliënten jou kunnen begrijpen.

Klik hier voor de uitnodiging en het programma in PDF.

Aanmelden? Vul je gegevens hieronder in

Aanmeldingsformulier Regiobijeenkomst 8 november 2017

Aanmeldingsformulier Regiobijeenkomst 8 november 2017

De kosten zijn €40 voor logopedisten die geen Zoloro-lid zijn. Wil je Zoloro-lid worden? Dan betaal je direct voor deze bijeenkomst maar €10. Geef dit aan bij je aanmelding.
Als je allergieën of dieetwensen hebt, dan kun je dat hier doorgeven. Ook als je wel komt, maar niet mee eet dan horen we dat graag.

Tot woensdag 8 november 2017!

 

Klik hier voor een terugblik naar de Regiobijeenkomsten van Zoloro in andere jaren.