Terugblik Ledenbijeenkomst 23 september 2015

Op woensdagavond 23 september 2015 vond de derde ledenbijeenkomst van Zoloro in 2015 plaats. Afbeeldingsresultaat voor hogeschool rotterdamDeze bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met en op de Hogeschool Rotterdam. Op woensdagavond 23 september 2015 vond een Zoloro-ledenbijeenkomst plaats, met de logopedisten van Zoloro en collega’s die verbonden zijn aan de Hogeschool Rotterdam en het Kenniscentrum Zorginnovatie.

Het eerste deel van de avond stond in het teken van ‘De logopedist als innovator’. Karin Neijenhuis gaf een heldere toelichting op de onderdelen het curriculum van de opleiding Logopedie waarbij de studenten onderzoek doen. De verbinding tussen docenten, student en het werkveld is onmisbaar hierbij. Klik hier voor de presentatie van Karin Neijenhuis

Logopedist-onderzoeker Iris Schaap presenteerde vervolgens haar onderzoek naar de kennisbehoefte onder logopedisten: de belangrijkste behoefte is er voor nieuw en/of verbeterd of opnieuw genormeerd diagnostisch materiaal. Klik hier voor de presentatie van Iris Schaap

Daarna volgden de presentaties van 3 afstudeeronderzoeken uit 2015 die gedaan zijn op de opleiding Logopedie van de Hogeschool Rotterdam. Onderwerpen waren: De houdbaarheid van adviezen bij voedingsproblemen, de implementatie van de (concept) richtlijn afasie en de ervaringen van tieners met soloapparatuur. 
Het was een goed gevulde en nuttige avond, met een interessante uitwisseling van ideeën voor alle partijen. De intentie is om deze netwerkbijeenkomst jaarlijks te laten plaatsvinden.
IMG-20150923-WA0000