Terugblik jubileumborrel 10 jarig bestaan Zoloro

In februari 2022 bestond Zoloro als vereniging 10 jaar. We zijn trots op onze rol als netwerk-partner voor bijvoorbeeld projecten vanuit de gemeente en de Hogeschool Rotterdam op het gebied van taalontwikkeling en op de resultaten die we hebben bereikt door de verschillende projecten vanuit dit netwerk.

Dit hebben we met elkaar gevierd, als leden en samenwerkingspartners uit de regio met een gezellige en feestelijk borrel op 24 maart jl. in de Machinist. Bekijk ook de uitnodiging. 

Na een gezellig hapje en drankje werden we toegesproken door niemand minder dan wethouder Judith Bokhove (ook logopedist en oud-Zolorolid) die met de aanwezigen een toast heeft uitgebracht. Monique en Geke deelden daarna 10 ballonnen uit aan 10 van de aanwezigen. De ballonnen stonden symbool voor een project dat of werkgroep die de afgelopen 10 jaar een bijdrage hebben geleverd aan het voortbestaan en de successen van Zoloro.  Zo stonden we samen stil bij de samenwerking met de gemeente Rotterdam waarbij verschillende projecten, met name rondom voorlichting en preventie, bv expertmeeting taal in 2016, waar uiteindelijk ook Met Taal Vooraan door van de grond is gekomen. Andere dingen die voorbij kwamen: de jaarlijkse bijeenkomst, eerst een eigen Zoloro-regiobijeenkomst, daarna een aantal keren een jaarlijkse bijeenkomst met de Hogeschool Rotterdam, het Voorlichtingsproject Raffie, het project Rotterdam begrijpt elkaar, het project Met Taal Vooraan, de werkgroep Onderlinge Samenwerking binnen Zoloro, het PMNR: Paramedisch Netwerk Rotterdam, de PR producten en materialen van Zoloro en de overige samenwerkingspartners: Samergo (ZorgImpuls), CJG, PPO, Auris, ECNR (eerstelijn CVA netwerk Rotterdam).

De laatste, zilveren, ballon stond symbool voor de toekomstplannen. Hoe zien de aanwezigen het bestaan van Zoloro over 10 jaar: dus in 2032? 

Daarna volgde een interessante en energieke training over time-management door Niña van Wermeskerken. In deze tijd van enorme vraag naar logopedisten en de oplopende wachtlijsten een zeer belangrijk punt: hoe verdeel je de schaarse tijd en blijf je jouw werk ook leuk vinden?

Hier vind je ook de presentatie over time-management van Niña van Wermeskerken.

Presentatie Zoloro timemanagement

Terugblik 10 jaar Zoloro bijeenkomsten en projecten 

Na nog een afsluitend kopje koffie/thee namen we afscheid en kunnen we terugkijken op een gezellige en inspirerend avond.

Meer foto’s op: https://www.facebook.com/zorggroeplogopedierotterdam