PR logopedie en Zoloro

IMG_4878
De werkgroep PR bestaat uit: Annemarie, Geke en Alieke

Deze werkgroep van Zoloro ontwikkelt en onderhoudt deze website, met daarin een interne community voor leden. Er is ook een Linkedin- en een Twitter-account voor interne en externe communicatie en PR-doeleinden.

Minimaal vier keer per jaar wordt er een interne nieuwsbrief verspreid onder de 45 leden van Zoloro met de laatste ontwikkelingen op het eerstelijns werkgebied, vragen, oproepjes en andere items die leden met elkaar willen delen. Daarnaast wordt er minimaal twee maal per jaar een externe nieuwsbrief  verstuurd naar meer dan 120  geïnteresseerden. Hiermee worden alle geïnteresseerden op de hoogte gehouden over wat Zoloro heeft ontwikkeld en bereikt in de afgelopen tijd.

Er zijn verschillende flyers ontwikkeld over verschillende logopedische werkgebieden: logopedie bij COPD, Pre-verbale logopedie, logopedie bij Astma en het nut van voorlezen op de taalontwikkeling. Deze worden onder andere verspreid op netwerkbijeenkomsten zoals de jaarlijkse Zomercarrousel van ZorgImpuls en worden verder ingezet via de diverse logopedie praktijken.

Ook zijn er ‘post-it’ blokjes ontwikkeld met prikkelende teksten om andere zorgverleners en professionals te attenderen op de verschillende werkgebieden van de eerstelijns logopedie. U vindt alle producten van Zoloro op de pagina Producten.

Concrete promotie-acties:

Ieder jaar wordt er middels een actie aangesloten bij minimaal twee regionale, landelijke of internationale promotiedagen rondom een stoornis, patiëntengroep of thema. Zo hadden we in 2012 de Nationale Astmaweek in mei en de Week van de alfabetisering in september 2012. In 2013 is opnieuw een actie georganiseerd rondom de Week van de Alfabetisering, daarnaast werd er in november 2013 een maand lang de Rotterdamse Voorleesmaand georganiseerd.

Rond deze perioden wordt er via de (sociale) media aandacht gevraagd voor deze week. Ook worden de logopedisten uit de regio hierop geattendeerd en gestimuleerd om promotiemateriaal in de praktijken en via de verwijzers te verspreiden.

De werkgroep is te bereiken via het algemene mailadres: info@zoloro.nl